AlexJ's Computer Science Journal

alexandru.juncu.ro

[Personal] In Bruxelles…(I)

Sunt la încheierea unei excursii de 5 zile la Bruxelles, în Belgia, care s-a dovedit a fi o experiență foarte frumoasă. Scopul principal al ei a fost conferința FOSDEM 2011, ce s-a desfășurat în weekend-ul 5-6 februarie în capitala belgiană. La eveniment am fost împreună cu mai multi prieteni (în mare parte din ROSEdu) și chiar dacă FOSDEM ținea doar două zile, ne-am rezervat alte trei zile pentru noi să vizităm Bruxelles-ul și împrejurimile.

Bruxelles-ul este un oraș care, deși nu încredibil de mare față de alte orașe, pare extrem de mare deoarece este foarte intortocheat, cu străzi înguste și dealuri multe. În mare, este o capitală tipică europeană, cu un centru foarte aglomerat și destul de dinamic și cu suburbii care par pustii din cauza liniștii.

Modul principal de transport pentru localnici, dar mai ales pentru turiști este metroul. Are o rețea destul de complexă care te duce oriunde în oraș. Ca turiști, am ales să ne luăm fie un bilet individual valabil câte trei zile pe orice linie și pentru oricâte întrări, fie un bilet pe o zi, tot nelimitat, dar care era valabil pentru un grup de maxim cinci persoane. Deși destul de scump biletul, își merita valoarea pentru că se vedea că au investit foarte mult în sistemul de metrou din stațiile absolut gigantice exitente. Metrourile veneau destul de des și erau asemănătoare cu cele din București (erau unele noi și unele vechi). Imediat ce am făcut rost de bilet de metrou și am găsit cazarea noastră (am nimerit un apartament foarte mare și frumos) am început să ieșim prin oraș.

Prima seară a fost petrecută la un pub nimit „Delirium”, loc cunoscut pentru numărul mare de sortimente de bere disponibil. Deși aglomerat, era foarte interesant pentru că era bere bună, muzică bună și pentru felul în care arăta în interior. Deși am mai fost și la altă berărie, „La Mort Subite”, n-am întors și a doua oară în Delirium, unde am stat la o masă sub formă de butoi. Tot în Delirium am fost și în ultima seara, înainte să plecăm, ajungând să încerc în cele 3 ieșiri mai mult de 10 sortimente de bere (destul de puțin față de numărul total :P).

Mare parte din weekend l-am petrecut la Universitatea Liberă din Bruxelles, la FOSDEM sau pe drumul din și spre el. Destul de deranjant a fost faptul că nu prea există mâncare destul de diversificată pentru turiștii fără mulți bani sau mult timp de stat, ajungând să petrecem multe zile în care am trăit pe bază de sanwich-uri. De asemenea, foarte enervant a fost faptul că totul se închidea undeva pe la ora 19:00 și duminica totul era închis toată ziua.

Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*