AlexJ's Computer Science Journal

alexandru.juncu.ro

[Personal] In Bruxelles…(II)

Luni am mers la Bruges (sau Brugge, depinde de limbă), un oraș medieval din Belgia și un loc foarte frumos. Am mers cu trenul până acolo, făcând o oră. Gara Centrală din Bruxelles este incredibilă, cu trenuri venind cam o dată la două minute. Am iesit foarte bine cu prețul biletului pentru ca am luat un set de 40 de bilete (călătorii) ce au costat 200 euro și, fiind 17 oameni, am consumat 34 dintre ele (dus-întors) ieșind cu ~12 euro de persoană față de prețul normal de bilet dus-întors de student de 23 euro.

Gara din Bruges arăta foarte modernă, dar am ieșit din ea într-un oraș unde parcă eram în secolul 18. Bruges este un oraș foarte frumos („a fucking fairytale”, pentru cei ce sunt familiari cu filmul ce poartă numele orasului). Partea medievală a lui (excluzând suburbiile moderne) este integral încojurată de un canal în formă de cerc, construit în evul mediu pentru apărare, intrarea în oraș făcându-se prin anumite puncte, egal depărtate, păzite de turnuri de apărare. Un mare canal traversează pe diametru orașul și se împarte în mai multe canale mai mici. Nu am putut, din păcate să merge cu barca pe canal în perioada aceasta a anului.

Principala atracție a fost turnul din centrul orașului unde am urcat 366 de trepte până în vârf, unde am găsit mecanismul ceasului care cânta, mecanism similar cu o cutiuță muzicala, dar cu un tambur nu de câteva grme ci de… 9 tone. A fost interesant că după ce am plătit biletul la turn, am putut folosi biletul pentru a vizita primăria orașului. Din păcate, am avut doar două camere de vizitat acolo, dar a fost fain pentru că am văzut harta medievală a orașului unde am văzut cum a fost gândită topologia sa.

Plimbarea prin Bruges a meritat timpul și biletul de tren,chiar dacă mare parte din obiectivele turistice erau închise. Singurele locuri deschise erau restaurantele (care erau cam scumpe), fast-food-urile cu mâncarea, apararent tradițională, de cartofi prăjiți cu maionează, și magazinele de ciocolată. La fiecare 5 metri era un magazin în care vedeai în vitrină bunătățuri făcute din ciocolată. Era un chin să treci pe lângă ele fără să cumperi TOT ce era înăuntru.

Comments

Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*