AlexJ's Computer Science Journal

alexandru.juncu.ro

[Personal] In Bruxelles…(III)

Când ne-am întors din Bruges, deja eram de 4 zile în Bruxelles, dar încă nu ieșisem să vizităm efectiv capitala.  Cum era deja seară când am ajuns în Gara Centrală din Bruxelles, cam totul era închis. Așa că am fost într-o berărie, La Mort Subite, unde am încercat niște sortimente noi de bere. Una dintre berile clasice este berea trapistă, care este făcută după o rețetă a călugărilor trapiști din niște mănăstiri (din Ordinul Trapist) belgiene și olandeze. Un sortiment mai special este berea “Lambic”, care se face doar într-o anumită regiune a Belgiei, deoarece procesul de fermentare are nevoie de o anumită bacterie ce se găsește doar în acea regiune.  Berea “Gueuze” este un alt tip de bere, cu un gust deja departe de o bere normală, care se obține din berea Lambic ce este fermentată timp de încă un an sau doi.

După ce am terminat, era prea devreme, așa că totuși am zis să facem o plimbare… în celălalt capăt al orașului. Am fost la Atomium, monumentul construit  pentru Expozitia Mondiala din anul 1958, atunci când Bruxelles-ul a găzduit evenimentul. La ora aceea, era deja închis de mult timp (ca, de altfel, tot pe o rază de un kilometru), dar arăta foarte interesant noaptea. Speram să mergem și a doua zi sa vizitam interiorul, dar nu am mai fost.

Ultima zi în Bruxelles este și ziua în care am fost turiști adevărați. Am luat harta și lista de muzeuri și am început să vizităm. Prima oprire a fost la Muzeul de Benzi Desenate, unde am aflat despre istoria comicurilor din Belgia și nu numai. Cel mai cunoscut comic din Belgia este “Aventurile lui Tintin”, despre care știam, dar uitasem că e din Belgia. Am luat un comic pentru cineva care știam că va aprecia. La magazinul din muzeu, erau de vânzare figurine de colecție cu persoanje din diverse desene.  Nu am putut sa nu iau o figurină cu Ștumfița pentru cineva.

Următoarea oprire a fost la Muzeul de Instrumente. Instrumente de toate tipurile, din toate timpurile și din toate regiunile lumii (am văzut destul de multe din România).  Foarte interesant a fost faptul că la intrare primeai o pereche de căști fără fir și dacă te apropiai de o vitrină cu un instrument, se activa în căști o melodie cântată cu acel instrument. După ce am parcurs cele 4 niveluri deschise publicului ale muzeului, am urcat la ultimul etaj,la 10, unde era o terasă în aer liber de unde aveai o priveliște foarte frumoasă. Se vedea inclusiv Atomium-ul, care era la o distanța destul de mare.

Și cum eram în Capitala Europei, nu puteam să nu mergem la sediul Parlamentului European. Deși nu aveam ce vizita acolo, am trecut să vedem cum arată. La intrare, era câte o tăbliță cu “Parlamentul European” scris în fiecare limbă a țărilor din UE (inclusiv în română).

Ne-am îndreptat spre Grand Place, adică centrul orașului, unde am făcut cumpărăturile pentru cei de acasă. Suveniruri și ciocolată, în limita a cât mai puteam îndesi în bagaje și să ne accepte la aeroport. În apropiere era și faimoasa fântână a lui Manneken Pis (aflați voi despre ce e vorba).

Înainte de a ne face bagajele, ne-am întors pentru ultima dată în Delirium, unde ne-am așezat la subsol, unde nu fusesem în serile trecute. Acolo aveau de vânzare toate cele 2000 de sortimente de bere. Tot tavanul era decorat cu logourile berilor vândute în pub. Muzica era just awesome, făcând ultima noapte una de amintire. Am plecat târziu știind că metrourile circulă toată noaptea, dar surpriza a fost că la mijlocului drumului către cazare, ne-a dat afară din metrou și am mers pe jos o bună parte din oraș, cântând ce melodii ne mai aduceam aminte din Delirium și nu numai.

Excursia la Bruxelles a fost foarte faină, mai ales datorită oamenilor cu care am fost. Am cunoscut oameni noi și am cunoscut mai bine prieteni mai vechi. Făcut multe poze (nu eu, ci echipa de fotografi semi-profesioniști din grupul nostru) și văzut multe lucruri interesante. Aaa… and lots of beer 😉

The end.

Comments

Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*