AlexJ's Computer Science Journal

alexandru.juncu.ro

Cisco Expo 2011 Live

Sunt pentru a treia ediție consecutiv la Cisco Expo și nu puteam să nu scriu un articol despre el și să stric tradiția.

La fel ca anul trecut, evenimentul se desfășoară într-o singură zi, tot la JT Marriot. Tema de anul acesta este “Collaborative and Virtualization without Borders”.

Programul este împărtit pe trei bucăți:

* sesiuni comune, în sala principală, până la ora 12:00

* sesiuni în paralel în sălile mai mici, până la 15:00

* sesiuni tehnice până la 18:00

Până acum prezentările au sublinitat două buzz-word-uri: “social” și “cloud”. Și, practic, la orice prezentare se ajungea la Facebook, Apple și Google (sau, tehnic, la virtualizare).

Prezentarea interesantă, până acum, a fost o teleconferință cu Dr. Raed Arafat, care a prezentat o situație destul de neașptată: multe spitale și ambulanațe din România sunt dotate cu echipamente care oferă video conferintă. Mai multe spitale din Târgul Mureș comunică între ele prin servicii de tip Telepresence pentru ca medicii să ofere diagnosticuri la distanță. Ambulanțele pot trimite date despre starea medicală a unui pacient ce se află în drum spre spital și poate fi tratat de paramedici sub supravegherea la distanță a unor medici.

[11:50: End of part 1]

Am ieșit la pauza de masă, unde, ca de obicei era algomerație mare. Partea bună a fost mâncarea care a fost mult mai multă și mai bună ca anii precedenți (asta pentru cei care merg la conferințe doar pentru mâncare).

Imediat după masă am fost la prezentarea ținută de Cronus despre “Emerging Threats and Next -Generation Security”, care  a fost foarte interesantă.  Andrei [1] și Bogdan [2], de la Cronus, au prezentat evoluția motivelor  pentru care există “criminali IT”, de la a fi hacker pentru faimă, la a fi hacker pentru bani, până în prezent, când atacurile IT au în spate motive politice sau sociale. Ne-au prezentat nivelul la care atacurile pot face daune în ziua de azi (Hacking as a Service, pentru a fi în temă cu lumea cloud computing), cu exemple pe cazuri ca Stuxnet, dar au și prezentat soluția Cisco care ar trebui să vină să salveze ziua.

Statusul standurilor pe care am ținut să le văd și anul acesta a fost destul de neimpresionant. Partenerii clasici erau prezenți și doar două nume noi au fost. Din păcate, numărul de echipamente sau tehnologii prezentate practic la stand au fost destul de redus și firmele s-au concentrat mai mult pe a prezenta mape.  Singura chestie pe care am testat-o a fost WebEx pentru Android, instalându-mi pe Hero-ul meu.

Din păcate, la ultima parte, cea de sesiuni tehnice, nu am putut sta pentru că trebuia să plec. Așa că experiența mea la aceasta ediție a fost destul de scurtă.

Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*