AlexJ's Computer Science Journal

alexandru.juncu.ro

Ixia + UPB = 5 years

Astăzi a avut loc evenimentul anual Ixia [1] din UPB, ocazie cu care s-au și sărbătorit 5 ani de colaborare între firma de soluții de testare a rețelelor și Universitatea Politehnica București.

Ixia este o firmă din California, dar care, de mai mulți ani are o filială în România, ce s-a dezvoltat foarte puternic. Firma a investit foarte mult în acești ani în colaborarea cu UPB, fiind probabil cea mai vizibilă firmă pentru studenții de la Calculatoare.

Prima investiție, de acum 5 ani, a fost Laboratorul de Cercetare pentru Studenți, sala EG106, sală în care se țin și laboratoarele de Sisteme de Operare (SO – anul 3, Calculatoare). Anul acesta, Ixia a făcut din nou o investiție în laborator prin reînnoirea tuturor calculatoarelor, făcând sala EG106 cea mai modernă din facultate. De asemenea, Ixia sponsorizează și un concurs pentru studneții cursului de Sisteme de Operare 2 (SO2 – anul 4, Calculatoare), oferind premiu pentru cea mai bună temă. Concursul, ce se desfășoară anual, a avut premierea azi și a f0st premiată cu cu tablet Samsung Galaxy persoana ce a făcut cea mai bună impementare a unui protocol de transport în kerneul Linux. Tot în cadrul evenimentului au fost prezentate și proiectele de licență din cadrul facultății ce sunt sponsorizate de Ixia România.

Anul acesta, pe lângă concursul tehnic, Ixia a sponsorizat și un concurs de business planing [2], ce avut un premiu de 20 000$, bani ce vor finanța un start-up. Și pentru că cei de la Ixia au dorit să sponsorizeze și proiectele Open Source, a organizat o excursie pentru studneții de anul acesta ai cursului ROSEdu, CDL [3].

[Personal]

Ixia România este compusă din foarte mulți oameni tineri, majoritate dintre ei (cel puțin cei pe partea tehnică), fiind absolvenți de Calculatoare. Au o politică de promovare și angajare prin care investește foarte mult în oameni noi. Mulți studenți de Calculatoare fie au făcut un internship pe vară, fie s-au angajat la firmă după absolvire. Vara trecută am avut ocazia de a face un intership la Ixia în departamentul de IxOS (kernel development). Experiența a fost una foarte plăcută și Ixia România pare a fi una dintre firmele unde multor oameni le-ar plăcea să lucreze. Și pentru că nu am publicat un articol când am terminat stagiul, îmi pare bine că am ocazia acum.

Thank you, Ixia! And keep it up!

[1] http://ixiacom.com

[2] http://ixiacontest.ro/

[3] http://cdl.rosedu.org/2011/

Comments

Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*