AlexJ's Computer Science Journal

alexandru.juncu.ro

[Personal] Mountain View, CA

De la mijlocul lui iunie până la mijlocul lui septembrie, adresa mea este 768 North Rengstorff, Mountain View, California, US.
Mountain View este mic orășel în California de Nord (la populația de 75 000 locuitori, abia a depășit mărimea Oneștiului), în inima zonei cunoscute ca Silicon Vally. Este un oraș liniștit, exact cum ai vedea în filme. Case cu grădină în față și nici urmă de blocuri. Dacă te uiți în orice direcție, vezi, în general, vreo 5 oameni în raza vizuală.

Dar acest mic oraș este cunoscut de toată lumea pentru un lucru: Google [1]. Pentru Google, Mountain View (MTV) este centrul universului. Și putem afirma că MTV este orașul Google, pentru că sediul companiei ocupă o bună parte din suprafață. Există și strada Google, deși sediul firmei se afla pe Amphitheatre Parkway. Tot aici mai regăsim sediul LinkedIn, alături de alte companii mai obscure din IT.

Orașul și-a ales denumirea foarte bine, “Priveliște de Munte”. În primul rând, nordul Californiei, ca vreme, nu e chiar cum ți-ai imagina, cu soare tot timpul. Din contra, este destul de răcoare, datorită aerului rece ce vine dinspre Oceanul Pacific și des cerul este plin de nori. Așa că temperatura este una de munte. Dar dimensiunea aparent mică a orașului (el face, totuși, parte dintr-o zonă metropolitană) împreună cu liniștea de aici, faptul că găsești conifere pe marginea străzilor și completând cu veverițele (ok, și sconcșii) pe care le(îi) vezi aproape zilnic, te fac să te simți fix ca la munte. It’s a wonderful place.

Un punct de atracție a MTV este Parcul Shoreline care se găsește pe malul lacului cu același nume. Parcul este un loc genial ca locație de weekend pentru un picnic. Dacă adaugi faptul că există și un teren de golf acolo, îți imaginezi locul tipic de relaxare pentru un american. Tot aici ce afla și Casa Rengstorff (după care și-a luat numele strada unde locuiesc), ce este cunoscută pentru stilul său arhitectural.

O mare atracție cunoscută în Silicon Vally a orașului este Computer History Musem [2]. Este un loc ce trebuie văzut dacă ajungeți în zona această. Drumul prin muzeu te duce prin istoria computerului, de la abac și Pascalină, la ENIAC până la Crey, Apple 1, Commodore 64  și până în prezent. Poți să vezi evoluția jocurilor (chiar să și joci PacMan), mouse-ului și procesoarelor, puncte cheie în evoluția limbajelor de programare sau inteligenței artificiale. It’s the geek’s musem.

Dacă nu iau în considerare timpul petrecut în campusul Google sau acasă, nu pot să spun că am petrecut mult timp în Mountain View, deoarece nu sunt chiar multe lucruri de făcut aici. Deși există o oarecare agitație vineri și sâmbătă seara prin centru (undeva între 8 seara și 2 dimineața).

[1] http://google.com (Achievement unlocked: am pun link spre google.com într-un post)

[2] http://www.computerhistory.org/

Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*