AlexJ's Computer Science Journal

alexandru.juncu.ro

[Personal] Los Angeles

Fiind stabiliți în nordulul Californiei, LA este destul de departe. Dar am profitat de weekend-ul prelungit de 4 iulie (mulțumită Google care a dat luni și marți liber, nu doar luni de 4 iulie) și am făcut un drum pâna în Los Angeles.

A închiria o mașină pentru un weekend este destul de ieftin, așa că am luat una și am pornit la drum sâmbătă dimineața. Drumul spre LA este unul destul de lung, dar frumos. Cu cât ne depărtam de nord, se făcea mai cald și peisajul se schimba din verdele copacilor în galbenul deșertului (să nu exagerăm, nu era chiar deșert, dar era o destul de pustiu). Drumul ne-a dus pe coasta oceanului și l-am putut vedea mare parte din drum. Am oprit și la o plajă, Prismo Beach, să admirăm priveliștea și surferii californieni. Apropiindu-ne de Los Angeles, începeai să vezi de departe zgârie norii ce ieșeau ca niște țepi din mijlocul orașului (probabil așa se vedeau castelele medievale ieșind în evidență față de satele ce le înconjurau).

Am ajuns în LA sâmbătă seara, și cum eram cazați undeva lângă Hollywood Boulevard, am ajuns într-o zonă destul de animtă (melodia Welcome to the jungle – Guns’n’Roses mi-a venit în minte). Orașul în acea seară era parcă scoasă din film: mergând pe Hollywood strip, vedeai cluburi cu paznici mari la ușă ce păzeau intrarea de o coadă de 50 de oameni, pe stradă mașini scumpe și/sau tunate, ce intrau în contrast cu vagabonzii de pe marginea străzii, și mai vedeai limuzine ce opreau, deschideau ușile și invitau grupul de fetele care ieșiseră bete din club (true story 😉 ). Welcome to the city of angels!

Duminică a fost ziua în care am vizitat LA-ul. Prima oprire a fost, dimineața, la faimoasa Venice Beach, o plajă imensă. Din păcate, norii ne-au impiedicat să facem baie/plajă așa că am fost la o plimbare în zonă. O stradăduță foarte aglomerată mergea paralel malul oceanului, fiind plină de magazine pe o parte și mese ale vânzătorilor ambulanți pe cealaltă. Decorul era destul de tipic pentru o plajă la mare.  Mirosul de ‘iarbă’ sau de alte parfumuri aromatice te urmăreau peste tot.

Următoarea destinație a fost undeva în afara orașului, la un loc numit Getty, ce se afla undeva pe un deal. Am lăsat mașina la baza muntelui și am urcat cu un funicular automatizat până la clădirea principală din vârf. Getty este un muzeu de artă. Deși nu la fel de mare ca Luvrul, este mare. Arta americană fiind cam inexistentă, muzeul era umplut cu picturi din Europa, din toate erele. Toate operele erau indexate de Google Goggles așa că puteai să afli informații despre fiecare obiect de artă de telefon. Dar ce a fost impresionant despre Getty nu a fost neapărat conținutul său, ci Getty in sine, care era o clădire cu o arhitectură foarte frumoastă și modernă, Zidurile masive alte clădirii erau inconjurate de grădini vezi. Datorită poziției sale, clădirea îți oferea o panoramă de sus a LA-ului. Getty este un punct necesar de văzut dacă ajungeți în Los Angeles.

Mai spre seară am merg în Downtown LA să vedem centrul și zgârie norii. Am luat metroul… rețeaua de metrouri din LA este imensă și am văzut niște stații de metrou foarte frumos decorate (exemplu cea de la Hollywood avea tot tavanul decorat cu role de film). Fiind duminică, era pustiu. Stăteam la baza clădirilor imense ale diverselor bănci și companii mari. Ziceai că ești într-un labirint și abia că vedeai cerul. Am mers spre China town, unde am mâncat într-un restaurant chinezesc.

Luni era 4 iulie și ne făceam planuri unde să vedem artificiile din seara respectivă. Ziua ne-am petrecut-o pe lângă Hollywood strip, în primul rând căutând un loc în care să vedem Hollywood sign (loc pe care nu l-am găsit). Pe Hollywood Boulevard   în zona Kodak theater era foarte aglomerat. Am mers și am numarat stelele. Numele de pe bulevard aparțineau actorilor, regizorilor și muzicienilor. vedete de radio, TV, film și teatru, dar foarte multe de care nu auzisem (probabil pentru că eram prea tineri).

Seara am petrecut-o într-un campus universitar, la Universitatea California de Sud, unde am stat și am văzut spectacolul de fix o oră de ziua Independenței, A fost un show extraordinar.

A doua zi ne-am întreptat spre casă, ieșind prin Beverly Hills, ultima oprire fiind la campusul UCLA. În drum spre Mountain View am mai oprit la Santa Barbara unde am vizitat orașul și plaja.

Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*